Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Михајловић позвала Вулина да изађе из Владе због става о ЕУ

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗорана Михајловић
Зорана Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
Пратите нас
Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, оценила је данас да је став министра унутрашњих послова Александра Вулина о ЕУ лицемеран и позвала га да изађе из владе.
"Легитимно је да неко буде против Србије у ЕУ, да ли је то паметно или није, време ће да покаже. Али, са друге стране, ако неко седи у Влади Србије која као један од приоритета има улазак у ЕУ, ако седи у владајућој коалицији чији је то такође један од приоритета, онда је апсолутно неморално и лицемерно причати о томе да Србија не треба да буде у ЕУ", изјавила је Михајловићева на молбу новинара да прокоментарише Вулинов став да због уцена ЕУ, Србији није место у Унији.
Она је рекла да Вулинова странка треба да изађе из владајуће коалиције, изађе на изборе са својим програмом и види да ли то грађани хоће.
"Онда би то било у реду. Овако седети у владајућој коалицији која каже да ми хоћемо да идемо у ЕУ и да ускладимо наше законе са европским законима...Нема разговора о томе, то се не мења. Такође, мислим да господин Вулин не може да промени тај пут ка ЕУ и оно што је Србија започела“, оценила је Михајловићева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала