- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија губи директно место у елити?

© AP Photo / Emrah GurelЛига шампиона
Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
Пратите нас
Велику борбу водили су српски клубови да дођу до 11. места на УЕФА ранг листи како би имали директног учесника у Лиги шампиона, али од 2024. године ни то им неће бити довољно.
Удружење европских клубова (ЕЦА), објавило је да уколико освајач Лиге шампиона избори пласман у елитни куп за наредну сезону и кроз домаће првенство, а то је готово увек случај, то једно додатно место више неће припасти прваку 11. земље на УЕФА ранг листи, већ клубу који има најјачи коефицијент од свих који учествују кроз Пут шампиона у квалификацијама.
То значи да клубови који имају далеко више бодова од српских попут хрватског Динама биће у предности за директан пласман у Лигу шампиона. Примера ради Црвена звезда има 41.000, Партизан 23.500 бодова, док Загрепчани имају 55.000 бодова.
Пред нама је скоро цела сезона после које ће се знати број бодова и коначна табела, али већ сада је јасно да ово ново правило не иде на руку српским клубовима.
Ипак, иако јој неће донети директан пласман у Лигу шампиона, важно је да Србија задржи 11. позицију на УЕФА ранг листи јер ће захваљујући томе имати два клуба у квалификацијама за елиту, а пет представника на европској сцени.
Ренџерс  Наполи - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
СПОРТ
Ренџерси пркосе УЕФА – певали нову химну упркос забрани /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала