- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Краснодарском крају се срушио Су-34, има погинулих /фото, видео/

© Прокуратура Краснодарского края / Уђи у базу фотографијаПожар на вишеспратници након пада авиона Су-34 у Јејску у Краснодарском крају
Пожар на вишеспратници након пада авиона Су-34 у Јејску у Краснодарском крају - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
Пратите нас
Руски суперсонични ловац-бомбардер Су-34 срушио се у Јејску у Краснодарском крају, саопштило је Министарство одбране. Министарство за ванредне ситуације јавило је да су у несрећи погинуле четири особе, док је 25 повређено.
Касније је заменица губернатора Краснодарског краја Ана Мињкова саопштила је раније да је број погинулих порастао на три. Она је додала да су седам одраслих и једно дете у тешком стању, док су три особе лакше повређене.
„Дана 17. октобра 2022. године, приликом постизања висине за извођење тренажног лета са војног аеродрома Јужног војног округа, срушио се авион Су-34. Авион ја пао на подручју града Јејска“, наводи се у саопштењу Министарства одбране.
Пилоти су успели да се катапултирају.
„Према извештају катапултираних пилота, узрок пада авиона је паљење једног од мотора приликом полетања“, саопштило је Министарство.
У саопштењу се додаје да се на месту пада у дворишту једног од стамбених насеља запалило гориво.
Како је саопштила Главна управа Министарства за ванредне ситуације, након пада авиона избио је пожар на 2.000 квадратних метара који је горео до четвртог спрата вишеспратнице.
На месту несреће раде хитне службе, саопштио је губернатор Краснодарског краја Венијамин Кондратјев.
Више од 410 људи и 105 јединица технике учествује у гашењу пожара, саопштило је Министарство за ванредне ситуације.
У Кремљу су након несреће саопштили да је председник Русије Владимир Путин наредио да се пружи сва неопходна помоћ страдалима због рушења авиона. Како се наводи, председник је саслушао извештаје министара и шефа региона о ситуацији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала