Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Кад бисмо увели санкције Русији — тапшали би нас по глави пет-шест дана

© Tanjug / VLADIMIR SPORCICПредседник Србије Александар Вучић на обележавању годишњице оснивања БИА
Председник Србије Александар Вучић на обележавању годишњице оснивања БИА - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Западу не би било довољно и када би Србија увела санкције Русији.
Иако смо много пута били у компликованим ситуацијама, неретко смо говорили да је то без наше кривице, некада да, некада не, али овога пута сасвим без наше кривице увучени смо у зачарани круг из ког као да нема излаза, казао је Вучић.

Притисак за увођење санкција Русији као мотка и маљ

Он је говорио о томе како су се о план Шолц-Макрон за Косово и Метохију сви изјаснили, а да га нико није ни видео, те да је тешко радити када имамо подељену јавност око нечега што људи нису ни видели.
„На исти начин, са једнаком неподношљивом лакоћом површности и неодговорности иступају и наши партнери са свих меридијана света. Ако ви мислите да би било довољно да Србија каже сутра уводимо санкције Русији, то не би било довољно, тапшали би нас по глави пет, шест дана. Данас им то служи као мотка и маљ да нас ударају у свим форумима, пошто не могу веће и јаче. Па ће нама да раде све оно за шта оптужују Русију да ради другима. После неколико дана рекли би да бирате да ли сте на правој страни историје. А та права страна историје значи да сте на њиховој страни“, рекао је председник Србије на облежавању годишњице од оснивања агенције БИА.
Ако у једном тренутку нисте на њиховој страни, онда нисте ни на правој страни историје, каже Вучић.

Циљ притисака - Косово у УН

„Ако вам она каже одреците се Косова и Метохије, јер једино тада ћете добити неки мали поклон, нећемо рећи шта је он, али биће мали. Падне ли вам на памет да одбијете самоукидање, онда сте у проблему.“, каже Вучић.
Вучић је рекао да су притисци да Србија уведе санкције Русији „оруђе у покушају да се дође до онога што је коначни циљ, а то је Косово у УН“.
Не прети нико данас мени као Александру Вучићу због места председника Србије, већ прете нескривено целој нашој земљи и нашем опстанку, зато што не желе да ова земља остане живи доказ нечије бахатости, лицемерства, погрешне политике, додаје Вучић и подвлачи да би Србија „саможртвовањем морала да исправи све њихове грешке и да конвалидира све оно лоше што су направили пре 2,5 деценије“.
„Да уведемо санкције зато што њима смета једна земља која штрчи и има право на своје мишљење, која никога није угрозила, никога није напала, није крочила на туђе тле, као што Космет није туђе тле. Ниједну земљу нисмо напали, али смо сурово кажњени. Суровије него Ирак, јер њима нису одвајали Басру од Багдада, суровије него Авганистан, јер њима нису одвајали Кабул од Кандахара“, објаснио је председник Србије.
Вучић је рекао и да у „последњих 23-24 године нисмо били у овако тешкој ситуацији, а да никоме ништа нисмо урадили“.
„Београд је последњих недеља попут Казабланке, када имамо госте из Русије, откривамо оне из западних служби које их прате у стопу, када имамо госте са Запада, имамо оне друге који их прате у стопу. То говори не само колико су заинтересовани једни за друге, већ и за ово парче земље које бисмо желели да сачувамо“, подвукао је председник Србије.
Зашто Русија неће моћи да разуме Србију ако јој уведе санкције била је тема ауторске емисије Љубинке Милинчић „Мој поглед на Русију“:
Ивица Дачић, Александар Вучић и Зорана Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
СРБИЈА
Вучић: Не могу да докучим шта је смисао изјаве Зоране Михајловић о Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала