Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин у Њу Делхију са званичницима Кине и Интерпола

© Фото : МУП СрбијаВулин у Њу Делхију са званичницима Кине и Интерпола
Вулин у Њу Делхију са званичницима Кине и Интерпола - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који предводи делегацију Србије на 90. заседању Генералне скупштине Интерпола у Њу Делхију, разговарао је са генералним директором за међународну сарадњу Министарства јавне безбедности Народне Републике Кине и чланом Извршног комитета Интерпола за Азију Ху Бинченом.
Двојица саговорника су сагласна да је пријатељство српске и кинеске државе челично, као и лично пријатељство председника Србије Александра Вучића и председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга, саопштио је МУП.
Вулин је изразио захвалност НР Кини на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и на принципијелном ставу Кине по питању непризнавања лажне државе Косово и спречавању пријема такозваног Косова у Интерпол.
Вулин је још једном потврдио пуну подршку Републике Србије територијалном интегритету НР Кине и политици „Једне Кине“, чији је Тајван неотуђиви део.
Договорен је наставак заједничког залагања за поштовање свих важећих правила Интерпола, укључујући Устав и Резолуцију о процедури и критеријумима за чланство у Интерполу из 2017. године, која дефинише да државе чланице Интерпола могу бити искључиво државе чланице Уједињених нација, односно посматрачи у УН-у.
Генерални директор за међународну сарадњу Министарства јавне безбедности Народне Републике Кине и члан Извршног комитета Интерпола за Азију Ху Бинчен захвалио се Србији и министру Вулину за снажну подршку коју је добио од српске стране приликом избора у Извршни комитет Интерпола.
Вулин и генерални директор Ху Бинчен сагласили су се о неопходности даљег продубљивања изузетно добре полицијске сарадње, као и наставку пружања узајамне подршке у оквиру међународних организација, посебно у оквиру Интерпола.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала