- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Да Звезда уме да убоде бар 30 посто као Партизан – друга би се песма певала на Маракани“ /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљ са вечитог дербија
Детаљ са вечитог дербија - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2022
Пратите нас
Сада већ годинама уназад једна од главних тема у српском фудбалу су страни играчи који углавном долазе у два највећа клуба, с тим у вези некадашњи репрезентативац Раде Богдановић истиче да постоји велика разлика између пословања Црвене звезде и Партизана.
Последњи у низу погодака црно-белих је Фусени Дијабате, момак који је на четири утакмице у Лиги конференција постигао четири гола, а још важније од тога, плени својом игром и увек је опасност по ривале.
„Чињеница је да се ради о врхунском појачању, имајућу у виду његове године, брзину, реализацију... Реално, када би Звезда бар 30 одсто знала да убоде играча као Партизан – друга би се песма певала на Маракани“, истакао је Богдановић у емисији Миљанов корнер на Спутњику.
Он је дао и пример лоше трансфер политике у Звезди у случају Кристијана Пичинија.
„Поткраде се неко у Партизану, али много мање него у Звезди. Немам ја ништа против странаца, али ми делује јадно да се купује десни бек из Италије. Као италијански медији, нешто, а он 100, 200 грама гела у на свакој утакмици и не може да претрчи никога. Велико појачање, узме велике паруштине и оде у немачку другу лигу. Има доста промашаја и то није добро“, истакао је Богдановић.
Међу позитивним стварима у Партизану Богдановић је истакао и долазак Гордана Петрића на позицију тренера.
„Гордан је, чини ми се, једини из чувене чилеанске генерације који није кренуо функционерским или менаџерским путем, што је лагодан живот, лака зарада... Ухватио се посла, као привредник добро ради, није седео по кафићима и глуварио, него је радио. Определио се сада да буде тренер, донео је шмек, човек може да види и фудбалску нит, али и јако велики људски карактер. Много људи код нас има комплексе, Гордан то нема и зато ради како ради“, навео је Богдановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала