- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Пријавите и мене! Ни ја нисам гласао за вас!“: Акција на Твитеру после потеза опозиције у БиХ

© Фото : Спутњику уступила РТРСИзбори у БиХ
Избори у БиХ - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2022
Пратите нас
Након што су, представници опозиције, предали Тужилаштву Босне и Херцеговине кривичну пријаву против више од сто особа за које тврде да су учествовали у наводној изборној крађи на Општим изборима у БиХ 2. октобра, на Твитеру се убрзо проширила акција – „Пријавите и мене! Ни ја нисам гласао/ла за вас!.“
Предсједници ПДП-а, СДС-а и Листе за правду и ред Бранислав Бореновић, Мирко Шаровић и Небојша Вукановић предали су данас Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против више од сто особа за које тврде да су учествовали у наводној изборној крађи на Општим изборима 2. октобра.
Бореновић је рекао да је кривична пријава поднета против лидера СНСД-а Милорада Додика и више од сто особа.
„У овом процесу који се догодио на нивоу целе БиХ учествовале су различите институције које су биле надлежне да спроводе изборни процес, од бирачких одбора до институција које надзиру рад тих одбора, а то су општинске и градске изборне комисије до саме Централне изборне комисије и Центра за бројање гласова“, рекао је Бореновић.
Лидер СДС-а Мирко Шаровић сматра да је потребно пребројати гласове на свим нивоима власти.
Вукановић је рекао да је тражио данас разговор са вршиоцем дужности главног тужиоца Миланком Кајганићем који, како је рекао, треба да положи рачуне народу како је могуће да се земља распада, а да правосуђе, суд и тужилаштво ништа не раде, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала