- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Шпигел: Немачка малопродајна индустрија пред колапсом, суочићемо се са катастрофом

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗатворене продавнице
Затворене продавнице  - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2022
Пратите нас
Немачка малопродајна индустрија је у опасности због раста трошкова енергије и оштрог пада потрошње, пренео је Шпигел, позивајући се на немачко малопродајно удружење.
Према прогнозама те организације, мање продавнице у градским центрима се прве суочавају са ризиком од банкрота.
Промет у малопродаји у Немачкој почео је да опада у августу. Према подацима Федералног завода за статистику, продаја је у реалном износу пала за 1,3% у односу на јул, односно за 4,3% у односу на август 2021. Продаја хране је пала за 1,7% у односу на јул и 3,1% на годишњем нивоу, достигавши најнижи ниво од 2017. Текстил и обућа, кућни апарати и грађевински материјал су остали сегменти који су забележили пад продаје.
Представник удружења малопродаје рекао је да би финансијска помоћ коју је обећала немачка влада за ублажавање скокова цена енергије требало да буде искоришћена за подршку малопродајним објектима, преноси Шпигел.
„Ако се то не догоди, суочићемо се са катастрофом у многим урбаним центрима“, рекао је он, а пренела је новинска агенција. Он, међутим, сматра да се криза може избећи инвестицијама и новим креативним идејама, иако би то захтевало сарадњу малопродаје и власти.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала