Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српски и руски стручњаци код Чуруга откривају тајне из прошлог миленијума /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићАмбасадор Русије Александар Боцан Харченко посетио је археолошко налазиште Циглана – Бороњ надомак Чуруга
Амбасадор Русије Александар Боцан Харченко посетио је археолошко налазиште Циглана – Бороњ надомак Чуруга - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2022
Пратите нас
Амбасадор Русије Александар Боцан Харченко посетио је археолошко налазиште Циглана – Бороњ надомак Чуруга, где екипа српско-руских стручњака удруженим снагама ради на пројекту ископавања и конзервирања артефаката који датирају још из прошлог миленијума.
Након састанка амбасадора Руске Федерације са руководиоцем археолошке експедиције Станком Трифуновићем, челницима локалне самоуправе града Чуруга и разговора са петроградским стручњацима из Ермитажа, амбасадор је посетио и локалитет Циглана – Бороњ где су радови на ископавању били у току.
,,Српско-руска сарадња посебно је важна за будућност јер је битно знати историју. Оно што нас повезује и даје могућност за будућу сарадњу и планове је заједничко истраживање наше прошлости и историје Словена. Ово је посебно значајно сада када се историја занемарује, а покушава да се наметне нека верзија прошлости која одговара моћним и најмоћнијим државама. Између осталог, због тога је нестала и Међународна унија за словенску археологију. Циљ ових истраживања јесте да се покаже улога Словена у стварању и градњи Европе. Од наше стране, од стране амбасаде овај пројекат уживаће сву могућу подршку", изјавио је амбасадор Руске Федерације Александар Боцан Харченко.
Археолошка истраживања - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Велико археолошко истраживање у Србији: Тајне старе 8.000 година /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала