- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски политичар: Спас и ослобођење неће доћи споља

CC0 / Pixabay / Зграда бугарског парламента
Зграда бугарског парламента - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
Народна скупштина поново окупља „евроатлантску групу“, уместо представнике народа, изјавио је лидер „Препорода“ Костадин Костадинов, обраћајући се грађанима на првој седници новог парламента.
Он је критиковао посланике јер су се скоро недељу дана бавили „најважнијим послом“ – свађама да ли позвати на свечану седницу руског и белоруског амбасадора (на крају су представници народа одлучили да их не позову).

„Очекујете ли да ови људи (евроатлантска група) владају вама?“, обратио се он сународницима са говорнице парламента.

Он је нагласио да спас и ослобођење неће доћи споља.
„Ко ће зауставити увлачење Бугарске у рат у Украјини, чији сценарио припрема евроатлантска скупина у парламенту и неће допустити да се наша држава претвори у спаљену земљу? Ко ће сачувати бугарски лев и не дозволити његово уништавање и прелазак на евро? Ко ће вратити слободу и независност бугарске државе, који су украдени деценијама уназад?“, изјавио је он.
Костадинов је претходно изјавио да не разуме предлог странке Грађани за европски развој Бугарске (ГЕРБ) да украјински председник Владимир Зеленски наступи путем видео линка на првом заседању новог сазива бугарске скупштине.
Како је рекао, политичка дешавања у Бугарској претворила су се у „потпуни циркус“ и срамна су како за скупштину, тако и за гласаче.
Нешто раније је већином гласова бугарских парламентараца одлучено да на прву седницу скупштине не буде позвана руска амбасадорка Елеонора Митрофанова, као и привремени изасланик Белорусије Никида Лешуков, али исто тако је одлучено и да се украјински лидер такође не обрати.
Председник Бугарске Румен Радев - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
РУСИЈА
Председник Бугарске поручио парламенту: Бавите се проблемима грађана, а не Зеленским и амбасадорима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала