- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Чланице УН: Потребно је покренути Конвенцију о биолошком оружју због активности САД

© Flickr / Maryland National GuardБиолошко оружје
Биолошко оружје - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
Белорусија, Венецуела, Зимбабве, Кина, Куба, Никарагва, Сирија и Русија позивају да се покрену механизми који су предвиђени чланом шест Конвенције о биолошком оружју због војно-биолошких активности САД у Украјини, изјавио је заменик руске делегације на седници Првог комитета Генералне скупштине УН Константин Воронцов.
„Позивамо вас, да у циљу решавања ситуације, искористите све што је могуће у оквиру Конвенције о биолошком оружју, укључујући механизам из члана шест Конвенције“, рекао је дипломата.
У саопштењу, које је Воронцов прочитао на седници Првог комитета Генералне скупштине УН, истиче се да остају питања о акцијама САД у Украјини.

„Константујемо, да питања, на тему војно-биолошких активности САД у раду биолабораторија у Украјини, и даље остају. На та питања нису добијени свеобухватни одговори који би коначно разјаснили сумњу у вези са наведеном активношћу и на тај начин решили ситуацију“, изјавио је Воронцов.

У члану шест Конвенције о биолошком оружју се наводи да „било која држава-учесница Конвенције, која константује, да било која друга држава-учесник нарушава обавезе проистекле из одредби Конвенције, може да поднесе жалбу Савету безбедности УН“.
Раније је начелник војске за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије Игор Кирилов рекао, да се на територији Украјине формирала мрежа од више од 30 биолошких лабораторија, које раде за Пентагон.
Лабораторија - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
РУСИЈА
Руска војска: Украјина инфицирала на хиљаде својих војника ради америчких експеримената
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала