- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Добра вест за Јокићa и Денвер – ново појачање у никад бољој форми /видео/

© KEVIN C. COXКевантијус Колдвел-Поуп
Кевантијус Колдвел-Поуп - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
Денвер Нагетси направили су трејд овог лета у ком су добили Кентавијуса Колдвел-Поупа и Иша Смита, а у супротном смеру су послали Вила Бартона и Монтеа Мориса. Многи су коментарисали, на различите начине, то шта су Нагетси добили овим трејдом, а чини се да Колдвел-Поуп стиже у тим Николе Јокића са много оптимизма и у доброј форми.
Томе сведоче снимци личног тренера Колдвела-Поупа који је избацио снимке у којима се види Поуп како тренира чак и у поноћ.
Кентавијус Колдвел-Поуп ми је веровао током три године сарадње. Тренирали смпо пре утакмица, као и у поноћ после тренинга. Не можете варати у процесу“, написао је тренер Колдвела Попупа.
А, онда је изнео егзактне податке који се тичу шута за три поена доскорашњег играча Вашингтона.
У сезони 2019/2020 погодио је 92 тројке, у сезони 2020/2021 120, а прошле сезоне оборио је рекорд каријере – 159 убачених тројки у сезони!
Дакле, стиже у Денвер у врхунској форми.
Јокићев састав добија сигурног човека са спољних позиција који гађа 40% за три поена. То је посебно важно када противничка одбрана скупи око Јокића, може да уследи повратно додавање и ту ће Поуп имати велику улогу у тиму Мајкла Мелоуна.
Колдвел-Поуп би Денверу требало да донесе шут за три поена, али се у америчким медијима истиче и његова добра игра у одбрани, тако да може да чува противничке опасне бекове.
„Колдвел Поуп је момак који се увек налази на правом месту. Не знам како. Нико му то не говори. Има добар осећај за игру, добар осећај за простор“, рекао је Јокић и похвалио ново појачање.
Поуп може да погоди, али није играч који тражи превише лопту у својим рукама, тако да се његова улога већ сада зна, што је добро за Нагетсе.
Не само да доноси квалитет, већ ће Колдвел-Поуп донети и важно искуство Денверу јер се ради о човеку који је играо за Лос Анђелес Лејкерсе, тако да ће и из тог угла допринети Нагетсима који би да наредне сезоне уђу у борбу за сам врх НБА лиге.
Када већ имају најбољег играча лиге.
Сада рачунају и на поузданог шутера у виду Колдвела-Поупа.
Брус Браун - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
СПОРТ
Денвер прави потпуну трансформацију због Јокића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала