- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Градоначелник Москве: У престоници без посебних мера, све уобичајено

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаМосква после подне
Москва после подне - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
Градоначелник Москве Сергеј Собјањин изјавио је, након одлуке руског председника о увођењу ратног стања у четири области које су ушле у састав Русије и посебних мера у пограничним областима, да у главном граду земље неће бити уведене никакве мере које би представљале ограничење уобичајеног ритма живота у престоници.
Он је додао да ће бити подигнут ниво безбедности цивилних објеката и неких комуналних служби.
Подсетимо, председник Владимир Путин је раније данас на седници Савета безбедности Русије предложио да се уведе ратно стање у четири области – Доњецкој и Луганској Народној Републици, Запорошкој и Херсонској области.
Председнички указ предвиђена неколико нивоа реаговања на ризике који се јављају у сфери безбедности. Путин је саопштио да је потписао и указ којим даје додатна овлашћења губернаторима. Он је наложио да се формирају штабови територијалне одбране.
Поред тога, у пограничним регионима Русије уводи се „средњи ниво реаговања“, а у осталим регионима Централне и Јужне федералне области Русије уводи се ниво повећане готовости.
„Средњи ниво реаговања“ важи за територије Крима, Севастопоља, Краснодарског краја, Белгородску, Брајнску, Воронешку, Курску и Ростовску област, следи из указа који је објављен на сајту Кремља.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
РУСИЈА
Путин увeo ратно стање у четири области
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала