- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Није планирано затварање граница Русије

© Sputnik / Алексей ЛебедевПоглед на Кремљ
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
Русија не планира да затвара границе у светлу увођења ратног стања у четири региона, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Не, није планирано“, прокоментарисао је кратко Песков, одговарајући на питање о могућем затварању граница након увођења ратног стања у четири области.

Председник Русије Владимир Путин саопштио је да се од 20. октобра уводи ратно стање у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области. Документ треба да одобри Савет федерације Русије. Ратно стање у четири региона ступа на снагу у поноћ.
На територији ДНР, ЛНР, у Херсонској и Запорошкој области уведен је режим максималног реаговања на ризике у безбедносној сфери.
Украјинска војска свакодневно гранатира градове у ДНР и ЛНР, активно користећи артиљерију калибра 155 милиметара коју користе НАТО чланице. У правцу Херсона и Запорожја Кијев гомила трупе, спремајући се за офанзиву. Руска војска је успешно одбила све последње нападе Оружаних снага Украјине на различитим деловима фронта, док украјинска војска трпи велике губитке.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
РУСИЈА
Путин увeo ратно стање у четири области
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала