- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Министарство унутрашњих послова Русије шаље 52.000 полицајаца у нове регионе

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Уђи у базу фотографијаРуска Полиција
Руска Полиција - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова Русије планира да пошаље 52.000 полицајаца који ће радити на територијама Доњецке и Луганске Народне Републике, као и у Херсонској и Запорошкој области, изјавио је министар унутрашњих послова Русије Владимир Колокољцев.

„Планирамо да максимални број достигнемо до краја прелазног периода. До 2026. године ћемо доћи до цифре од 52.000 сарадника“, рекао је он излажући у Државној думу.

Према његовим речима, овај број полицајаца ће бити постигнут на рачун броја становника на новим територијама, који је напустио регионе због војних акција.
Министар унутрашњих послова Русије је додао, да је план да ће се у наредном периоду у службу примити 42.000-44.000 полицајаца.
Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да руске власти тренутно раде на интеграцији нових територија у правни систем Русије.
Истражни комитет Русије је 5. октобра почео да формира истражне органе на територији нових субјеката Руске Федерације. Тада је саопштено да је Федерална пореска служба отворила своја одељења у сва четири нова региона.
Прелазни период, током кога власти Русије морају да реше сва питања на тему интеграције четири нова региона је продужен до 1. јануара 2026. године. Како је раније изјавио премијер Русије Михаил Мишустин, убрзање интеграционих процеса ће бити најбољи одговор непријатељским ацијама Запада.
Председник Русије Владимир Путин потписао је федерални уставни закон о уласку ослобођених региона у састав Руске Федерације.
Шеф администрације Херсонске области Владимир Саљдо, шеф администрације Запорошке области Евгеније Балицки, шеф ЛНР Леонид Пасечник и шеф ДНР Денис Пушилин на церемонији потписивања споразума о уласку ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области у састав Русије - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
ЕКОНОМИЈА
Шта руска економија добија с припојеним регионима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала