- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Морбидна хаварија у Италији, сандуци с лешевима падали са зграде, породице огорчене /видео/

© Фото : YouTube/La Repubblica,snimak sa ekranaУрушена зграда на гробљу Пођореале у Напуљу
Урушена зграда на гробљу Пођореале у Напуљу - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
Десетак сандука са видљивим лешевима остало је да виси у ваздуху после урушавања четвороспратнице с гробним нишама на најстаријем гробљу у Напуљу. То је већ други инцидент ове године на истом месту, само са супротне стране гробља, а критичари за проблем криве лоше управљање гробљима у граду. На срећу, нема страдалих.
Гробље Пођореале,највеће је у Напуљу и једно од највећих у Европи, а док је истрага о урушавању мермерне зграде у току, власти су одлучиле да гробље затворе. Урушена зграда под именом „Ускрснуће“ налази се у подручју гробља „Порта Балестриери“ у близини крематоријума, а у тренутку рушења на гробљу није било посетилаца јер је било затворено.

„Урушавању је претходио прасак и густи облак прашине. Као управа водимо рачуна о свим потребним формалностима“, рекао је Винћенцо Сантагада, напуљски одборник одговоран за гробља.

Одвојена истрага наставља се због случаја који се догодио у јануару, када се урушила зграда на другом делу гробља, због чега је уништено око 300 гробних ниша. Породице умрлих у уторак су одржале протест.
„Једина срећа је да сандуци моје породице нису испали, јер су сахрањени дубље у унутрашњости зграде, рекао је Маурицио Боди за италијанске новине „Дире“. У урушеној згради сахрањени су његова супруга, родитељи и родитељи његове супруге.
Политичари у Кампањи, регији која окружује Напуљ, кажу да се о гробљима годинама није бринуло.
„Дошло је до новог урушавања на гробљу Пођореале. Ово је критична и неприхватљива ситуација. Превише се година напуљским гробљима лоше управљало и била су препуштена сама себи, постајући тако жртве превараната и профитера“, написао је на Фејсбуку* Франческо Емилио Борели, регионални одборник странке Европа Верде.
У фебруарупрошле године 200 сандука пало је у море код лигуријског обалског града Чамолија у северној Италији. Делови гробља урушили су се у клизишту, а међу њима и две капеле, пренео је „Јутарњи лист“.
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала