- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Нова генерација ракета наша највећа нада“: Руско-индијска фирма надомак циља

© AFP 2023 / ARUN SANKARБрахмос
Брахмос - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
Заједничка руско-индијска компанија за производњу наоружања Брахмос Ероспејс има за циљ да до 2025. достигне пет милијарди долара извоза, речено је у тој компанији.
„Надамо се да би Брахмос Ероспејс овај циљ могао да достигне до задатог периода. Такође се надамо да ће бити више наруџбина са Филипина, а преговарамо и са Вијетнамом, Малезијом и многим другим земљама“, изјавио је извршни директор компаније Атул Ране индијској агенцији АНА, преноси РТ.
Међу потенцијалним купцима суперсоничних крстарећих ракета које компанија производи је и Индонезија, а раније ове године, Брахмос је обезбедио уговор са Филипинима у вредности од 375 милиона долара за системе противбродских ракета.
Прва испитивања нових Брахмосових ракетних система требало би да почну средином 2024, што би могло да отвори пут за њихову производњу у новој фабрици у држави Утар Прадеш већ наредне године, навео је Ране. Нови модел ракета упола је лакши од садашњег, што значи да ће авиони моћи да понесу већи број ракета.
„Нова генерација ракета наша је највећа нада када је у питању извоз“, додао је извршни директор Бархмоса.
Према његовим речима у ракете се уграђује 68 одсто компоненти које се производе у Индији и изразио је наду да ће тај проценат ускоро достићи 100 одсто. Ипак, производи компаније наставиће да се продају у партнерству са Русијом.
Пре него што је ове године започео извозне операције, Брахмос је производе продавао индијској армији, а сам извоз мотивисан је политиком индијске владе која је за циљ поставила повећање производње наоружања до вредности од 25 милијарди долара, од чега би до 2025. индијске компаније требало да извезу око 20 одсто.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала