- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Уведене посебне мере и у пограничним регионима Русије

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаРуски војници
Руски војници - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
У пограничним регионима Русије уводи се „средњи ниво реаговања“, а у осталим реигонима Центране и Јужне федералне области Русије уводи се ниво повећане готовости, наведено је у указу који је у среду потписао председник Русије Владимир Путин.

„Средњи ниво реаговања“ важи за територије Крима, Севастопоља, Краснодарског краја, Белгородску, Брајнску, Воронешку, Курску и Ростовску област, следи из указа који је објављен на сајту Кремља.

У оквиру тог режима, органи извршне власти у тим регионима ће имати право да спроводе мобилизацију у економији, наведено је у указу.
Регионални и локални органи власти могу да спроводе посебне активности у оквиру територијалне одбране, цивилне одбране и заштите становништва и територија од ванредних ситуација природног и техногеног карактера.
Органи власти добијају и овлашћење за реализовање мера којима се одговара на потребе Оружаних снага Руске Федерације и других војних формација, органа и становништва.
Шефови и извршни органи власти у тим регионима моћи ће, такође, да појачавају заштиту јавног реда и мере безбедности, да појачавају заштиту војних објеката и других важних објеката у сфери саобраћаја, комуникација, енергетике, као и објеката потенцијално опасних за природу, живот и здравље људи.
Они ће, такође, моћи да уводе посебан режим рада објеката који осигуравају функционисање саобраћаја и комуникације, објеката енергетике, као и објеката који представљају потенцијалну опасност за живот и здравље људи и за животну средину.
Органи власти ће имати право да привремено расељавају грађане на безбедна подручја, обавезно им обезбеђујући стамбени простор, стационарни или привремени.
Органи власти ће, како се наводи у указу, моћи да уводе и одржавају посебан режим уласка на територију и њеног напуштања, као и да ограничавају слободу кретања територијом. Такође, у тим регионима ће бити омогућено ограничавање саобраћаја и његов надзор.
Још једно од нових овлашћења регионалних власти јесте право увођења контроле рада објеката који обезбеђују функционисање саобраћаја, комуникације и везе, рада штампарија, рачунарских центара и аутоматизованих система и коришћење њиховог рада за потребе одбране.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
РУСИЈА
Путин увeo ратно стање у четири области
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала