- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Не постоји већа част од места селектора Србије!“

© Фото : Ватерполо савез СрбијеУрош Стевановић
Урош Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
Одлазак трофејног тренера Дејана Савића са позиције селектора ватерполиста Србије је затекао домаћу јавност, али је Ватерполо савез брзо реаговао и за његову замену именовао Уроша Стевановића.
Трећи селектор Србије, после Дејана Удовичића и Савића, биће 40-годишњак који је каријеру градио у млађим категоријама Црвене звезде и Партизана, а као први тренер црно-белих освојио је три титуле првака Србије.
„Не постоји већа част него бити селектор своје земље. Поносан сам али и свестан велике одговорности коју преузимам. Захвалио бих се Ватерполо савезу Србије и председнику Јеленићу на поверењу. Обећавам велики рад да би направили атмосферу, резултат и искористили огроман потенцијал екипе на вредностима и традицији ватерпола у Србији“, рекао је Стевановић.
Он је истакао да и у кратком року морам да обавим разговоре око формирања стручног штаба и направимо план и програм за обавезе које нас очекују у наредном периоду.
„Пред нама су од јула четири такмичења за годину дана где желимо да освојимо медаље. Ту су светско првенство у Јапану, европски шампионат у Израелу, затим светски шампионат у Катару и на крају Олимпијске игре у Паризу“, додао је Стевановић.
Он је сарадњу са Ватерполо савезом Србије договорио закључно са Олимпијским играма у Паризу 2024.
О српском ватерполу је недавно у емисији Миљанов корнер говорио Немања Марјан.
https://odysee.com/@Sputnjik.Srbija:7/miljanov-korner-nemanja-marjan-miljan-milicevic-vaterpolo-05-08-2022:4
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала