- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Застрашујући тренутак у популарном одмаралишту које воле и Срби /видео/

© Wikipedia / Daphne ZarasТорнадо
Торнадо - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
Опасни водени и ваздушни вртлог, изазвао је пустош дуж обале популарног кипарског туристичког одмаралишта у Аја Напи, атрактивној дестинацији и за бројне Србе.
Снимак показује почетне фазе торнада у Аја Напи на Кипру у понедељак док је формирао дугачку, танку колону изнад воде. Брзо је добио замах и развио се у већи твистер баш у стилу торнада и, како се његова брзина интензивирала, постајао је шири и бржи. На крају се пробио према плажи шаљући све у ваздух и комбинујући воду са песком док су туристи бежали из тог подручја.
Локална полиција каже да није причињена већа штета, осим што је неколико лежаљки померено на плажи. Владини подаци показују да око 1.000.000 туриста из Уједињеног Краљевства путује на Кипар сваке године, а Аја Напа је једна од најпопуларнијих дестинација.
Витки торнади или пијавице повремено се појављују у касно лето и јесен и могу бити опасни за наутичаре и локације на обали, али не представљају претњу даље у унутрашњости јер се урушавају убрзо након што се преселе на копно. Међутим, вртлози ваздушне и водене магле понекад могу да изазову штету колико и торнадо, преноси британски Дејли мејл.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала