- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Урсула фон дер Лајен и махнита Лиз Трас – треба да добију нобелове награде

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
Пратите нас
Шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен заслужује да добије Нобелову награду „за злоупотребу буџетских средстава“, сматра заменик шефа руског Савета безбедности Дмитриј Медведев.
Он је подсетио да је Фон дер Лајененова купила од компаније "Фајзер" 4,6 милијарди доза вакцина против ковида за 71 милијарду евра.
„То је десет доза вакцина за сваког грађанина ЕУ. Размере одузимају дах“, написао је Медведев на свом Телеграм каналу.
Он је шефицу Европске комисије назвао импресивном и храбром женом која се ничега не плаши, а сада је, поред главне функције, постала и „представница Велике фарме“.
„Ако Нобелову награда за економију за најбржи колапс националних финансија заслужује махнита (британска премијерка Лиз) Трас, онда је Урсула фон дер Лајен претендент на Нобелову награду за медицину за квалитетну злоупотребу новца за вакцине“, нашалио се Медведев.
Раније је европски посланик Кристијан Терхес позвао Урсулу фон дер Лајен да поднесе оставку због куповине 4,6 милијарди доза вакцине против корона вируса у вредности од 71 милијарду евра. Терхес је истакао да сви документи о уговорима још нису објављени.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала