- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вујачић прекратио муке, Партизан уписао нову „тројку“

© Фото: ФК ПартизанПартизан - Напредак, славље, гол Вујачић
Партизан - Напредак, славље, гол Вујачић - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
Пратите нас
Фудбалери Партизана забележили су победу у заосталом мечу петог кола Суперлиге против Напретка од 1:0. Пред неколико хиљада гледалаца у Хумској погодак одлуке постигао је Игор Вујачић у 31. минуту.
Црно-бели су били бољи током целог меча у ком су пропустили неколико шанси да забележе убедљивији тријумф. Имали су и мало среће јер је Напредак у првом делу погодио и стативу, али је победа свакако заслужена.
После промашаја Менига, непрецизности Белића, зицера који Рикардо није искористио Партизан је стигао до победоносног гола. Мениг је ушао у шеснаестерац, лопта је дошла до Урошевића, који је могао да шутира, али је изабрао паметније решење, одложио је за Вујачића, који је прецизним ударцем савладао сјајног голмана гостију Петрића.
Спорна ситуација догодила се у 37. минуту. Била је то и најбоља прилика за Kрушевљане, Чечарић је после убацивања из слободног ударца главом шутирао, Поповић је по мишљењу судије лопту ипак зауставио на гол-линији. Иако нема гол-технологије у српском фудбалу, консултован је ВАР, судије су одлучиле да игра буде настављена.
До краја полувремена гости су били храбрији, па је најпре пробао Бастајић, али је са 18 метара шутирао преко гола Партизана. Пред сам одлазак на одмор, Матић је желео да пласира лопту са ивице шеснаестерца, она је закачила Вујачића, али је Поповић крајњим напором успео да је избије у корнер.
У наставку меча Напредак је играо отвореније, али је екипи Душана Ђорђевића недостајао завршни пас. На другој страни, Партизан је имао више простора, али није успео да искористи нити једну шансу за други погодак, чиме би вероватно и „затворио“ утакмицу.
Најбољу прилику имали су домаћи, после грешке Словенца Болхе лопта је дошла до Менига, чији је ударац одбранио Петрић, а потом је умало Kеркез постигао аутогол. На његову срећу, лопта која га је напуцала отишла је поред гола Напретка.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала