- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Платформа Одиси престала да емитује радио Спутњик Франс и ТВ РТ Франс

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаШтанд РТ Француска на међународном сајму аудио-визуелног садржаја у Кану
Штанд РТ Француска на међународном сајму аудио-визуелног садржаја у Кану - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
Пратите нас
Америчка платформа Одиси од данас, према налогу заменика француског министра за дигиталну транзицију и телекомуникације Жана-Ноела Бароа, престаје да емитује сигнал радио Спутњик Франс и ТВ РТ Франс.
„У складу са мојим налогом, америчка платформа Одиси, престала је да емитује сигнал ТВ РТ Франс и радија Спутњик Франс“, написао је Баро на Твитеру.
При покушају приступа страници медија на платформи се појављује обавештење „канал није доступан“.
У марту, након почетка специјалне операције Русије у Украјини, Европска комисија забранила је емитовање ова два медија. Убрзо након тога, француско регулаторно тело за медије Арком објавило је да моментално обуставља њихово емитовање у земљи.
Упркос томе, новинари су наставили са радом, а садржаји РТ Франс и радија Спутњик Франс били су доступни на разним стриминг платформама, укључујући Одиси.
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да Москва није очекивала да ће Запад увести санкције против новинара, спортиста, представника културе.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у посети редакцији телевизије РТ Франс у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
РУСИЈА
Песков: Одговорићемо на забрану емитовања „РТ Франс“ истом мером
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала