- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руски тенкови Т-72БЗ делују брзо и неприметно /видео/

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаТенк Т-72
Тенк Т-72 - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
Пратите нас
Посаде руских тенкова Т-72БЗ Јужног војног округа скоро двадесет четири сата дневно раде у зони специјалне војне операције. Многи војници учествују у бици за Донбас од самог почетка специјалне војне операције, где су и стекли велико искуство и ефикасно се боре против Оружаних снага Украјине.
У таквим околностима је неопходно да се делује брзо и без одлагања. Тенкови мењају положаје након скоро сваког пуцња. Неке посаде тенкова су више пута биле „жива мета“ за непријатељску артиљерију и минобацаче.
„Гранате су падале веома близу, али захваљујући одличним акцијама ми смо успели да се извучемо. Углавном гађају минобацачима, они гађају положаје на којима се налазимо“, рекао је командир тенковског вода.
Он је нагласио и да се понекад дешава да тенкисти морају да учествују у такозваним тенковским дуелима. Један тенкиста Оружаних снага Русије је навео да се једном нашао на 124 метра од непријатељског тенка, али да је посада његовог тенка прва пуцала и погодила циљ.
Тенкисти се често налазе и у улози подршке пешадији. Захваљујући прецизним нападима на непријатељска утврђења, руски тенкисти се постепено крећу ка одбрамбеној линији Оружаних снага Украјине.
Тенк Т-72Б3 у конвоју војне технике на граници са Украјином у Армјанску - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
РУСИЈА
Руски Т-72БЗ уништава украјинске положаје /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала