Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић добио медаљу борца од СУБНОР-а

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Вучић са представницима СУБНОР-а
Александар Вучић са представницима СУБНОР-а - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом СУБНОР-а, поводом обележавања 20. октобра, Дана ослобођења Београда у Другом светском рату.
Вучић је са представницима СУБНОР-а разговарао о предстојећој Европској конференцији антифашиста, чији је СУБНОР домаћин.
Представници СУБНОР-а су председнику Вучићу уручили медаљу борца, додељену у јулу 2021. године, и истакли да је управо он доласком на власт увео промене у земљи и повратак путу антифашизма, ослободилачкој и надасве победничкој традицији српског народа.
Вучић је захвалио представницима СУБНОР-а на признању и истакао да српски народ никада неће заборавити храбру борбу и велику жртву ослободилаца, због којих Београд данас живи као слободан град, те да данашња јака и слободарска Србија показује да њихова жртва није била узалудна, пренео је Танјуг.
Састанку су присуствовали и бивши борци Љубиша Антонијевић и Драгослав Димитријевић, који су учествовали у ослобођењу Београда 1944. године..

„Посебно почаствован што сам могао да стегнем руку и двојици бораца који су учествовали у ослобађању Београда - Љубиши Антонијевићу и Драгославу Димитријевићу“, написао је Вучић на друштвеним мрежама.

Састанку је присуствовала и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала