- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Вуковића реизабрали за градоначелника Подгорице

© Фото : Youtube/MediaBiroИван Вуковић, градоначелник Подгорице
Иван Вуковић, градоначелник Подгорице - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
Пратите нас
Гласовима 32 одборника актуелне скупштиснке већине, окупљене у коалицији око ДПС-а, на Сједници Скупштине Подгорице Иван Вуковић је поново изабран за градоначелника. Сједницу је заказао предсједник општинског парламента Ђорђе Сухих, након што је јуче Управни суд донио пресуду да актуелни градоначелник, Вуковић није изабран законито.
Вуковић је био једини кандидат за градоначелника. За његов избор гласала су 32 одборника. Сједницу Скупштине прије гласања напустили су одборници Демократске Црне Горе.
Вуковић је након реизбора казао да ће у наредном периоду искористити прилику да ради како је радио и до сад, и да је увјерен да ће наставити мандат и након локалних избора у недјељу.
"Оно што нам се десило 30. августа на државном нивоу, не може нам се десити у Подгорици након 23. октобра. Ја мислим да је избор никад лакши, и све оно што смо радили у претходне четири године и што су наши резултати добиће изборну потврду за који дан", казао је Вуковић.
Иван Вуковић је на сједници, прокоментарисао одлуку Управног суда поручујући да је “ово преседан и кршење закона”.
Истакао је да тај суд никад не доноси пресуде у интервалу краћем од три до шест мјесеци.
“Они су силом на срамоту, први пут у пракси тог суда, послије усмене расправе истог дана донијели одлуку”, додао је он.
“Због тога ћемо поднијети кривичну пријаву против судија Управног суда који су укаљали углед тог суда. Ово је први пут да се једна правосудна институција мијеша на овако еклатантан начин у политичке процесе, изборни процес у Црној Гори. Ово је срамота и ово треба сваког да забрине, без обзира на тзо што би био крајњи исход”, нагласио је Вуковић.
Одборник Демократа Јанко Крстовић је рекао да Демократе неће поднијети нову тужбу Управном суду.
"Свјесни смо да ће грађани показати на изборима да ће Иван Вуковић бити прошлост Подгорице, као Миомир Мугоша и Славољуб Стијеповић", казао је Крстовић и додао да је Вуковићева прича да ће послати тужбу маркетиншки трик.
"Да се покаже да је ДПС у предности овдје. Нисте у предности и то треба јавно да кажете", поручио је Крстовић. Демократе су саопштиле И да је данашња сједница заказана на брзину, супротно закону.
Вуковић је још у мају реизабран за градоначелника Подгорице, што је Управни суд пресудио да је било мимо закона. Тада су отказани локални избори у Подгорици и још 13 општина, да би се одржали у недјељу 23. октобра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала