- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шампион је постао џак за ударање и гашење је било једино решење

CC0 / / Фудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
Пратите нас
Првак Румуније у фудбалу из 2016. године Астра Ђурђу, више не постоји! Челници клуба поднели су захтев за његово распуштања, а екипа је у међувремену доживела и сраман пораз резултатом 19:0.
Била је то кап која је прелила и овако пуну чашу, па су челници клуба решили да повуку екипе из треће лиге, те је и званично бивши шампион Румуније угашен!
„Пошто је ФИФА увела забрану регистрације играча, нашли смо се у тренутку када не можемо да комплетирамо тим за остатак сезоне. Безизлазна је ситуација, упркос томе што никоме не дугујемо новац“ наведено је у саопштењу Астра Ђурђу које је ковертирано на адресу Фудбалског савеза Румуније.
У наставку писма су челници додатно образложили своју одлуку.
„У условима у којма смо се нашли били смо приморани да поднесемо захтев за повлачење екипе из тећелигашких утакмица. Нисмо и нећемо моћи да комплетирамо тим који би могао да игра утакмице“, стоји у саопштењу.
Проблеми Астре Ђурђу која је пре само шест година покорила Румунију, касније је играла и нокаут фазу Лига Европе почели су после највећих успеха након што је власнику клуба Јоану Никулаеу досадио фудбал, па је решио да „заврне славину“ односно да не плаћа фудбалере.
Проблеми клуба расли заједно са дуговима, написао је румунски новинар Емануел Росу.
Тешка финансијска ситуација клуба утицала је на резултате, што је потпуно логично јер су играчи одлазили, а нови нису хтели да дођу. Клуб је у сезони 2020/21 испао у другу лигу после 12 година у елитном друштву.
Уследило је одузимање бодова, чак 20, па је екипа експресно стигла и до трећег ранга по јачини. После осам уводних кола АСтра је имала 0:78 гол-разлику, изгубила је све утакмице.
Врхунац је био пораз од Арсенал Тунарија резултатом 19:0, што је био најтежи пораз икада, па је једино решење било да шампион из 2016. године и званично престане да постоји.
Нико не зна доноси сутра, али Астра више не постоји и може да 'оживи', али само под неким другим именом“.
Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
СПОРТ
Америка је видела још једну српску „ракету“ /видео/
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
СПОРТ
Роналдо за казну тренира са резервним играчима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала