- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бела кућа спрема удар на Илона Маска: „Све је наклоњенији Русији”

© AP Photo / John RaouxИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
Пратите нас
Бела кућа разматра да уговоре америчког бизнисмена Елона Маска подвргне провери у сфери националне безбедности након његових изјава о Украјини, преноси Блумберг, позивајући се на неименоване изворе.
„Званичници Бајденове администрације разматрају да ли САД треба да изврше проверу у сфери безбедности одређених послова Елона Маска, укључујући куповину Твитера и сателитски систем ‘Спејс-Икс Старлинк‘“, наводи се у саопштењу агенције.
Напомиње се да званичници доживљавају „нелагодност” због Маскових изјава о финансирању „Старлинка“ у Украјини и његовог „све наклоњенијег става Русији”. Званичници су такође забринути због његових планова да са групом страних инвеститора купи Твитер.
Према изворима, разговори о проверама су у раној фази.
Маск је прошле недеље рекао да „Спејс-Икс“ више не може да финансира одржавање сателитског комуникационог система „Старлинк“ у Украјини. Онда се предомислио и рекао да ће и даље наставити да пружа ове услуге. У међувремену, амерички медији јавили су да Европска унија и Пентагон разматрају могућност издвајања средстава за обезбеђивање рада сателитског комуникационог система у Украјини у случају такве потребе.
Мировне иницијативе Илона Маска у вези са Русијом и Украјином биле су једна од тема емисије „Нови Спутњик поредак“:
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
РУСИЈА
"Како је у Бахмуту": Маск и Медведев разменили серију порука на Твитеру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала