- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Криза у Немачкој: У кригле на Октоберфесту сипали мање пива

© Sputnik / Лола ЂорђевићПиво на точење
Пиво на точење - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
Пратите нас
Актуелна глобална криза са драстичним растом цена многе угоститеље тера да смање порције, а очигледно је и угоститеље на „Октоберфесту“ навела да смање количине точеног пива у криглама.
На протеклом Октоберфесту у Минхену, једну од најпознатијих фешти у Немачкој, посетиоцима је точено мање пива у велике кригле, по којима је позната ова манифестација.
Насумични узорци надлежних власти КВР су показали да је у 31 одсто случаја било премало пива у криглама. КВР објашњава да се сматра да је премало пива наточено у кригли ако је напуњена мање од 15 милиметара испод калибрационе линије, која приказује меру од једног литра.
То је на Октоберфесту 2019. био случај у 18 одсто узорака, а 2018. у свега 14 одсто. Само у 14 одсто узорака је КВР установио да је сервиран цео литар.
Један од угоститеља на Октоберфесту Петер Инселкаер је за лист „ТЗ“ рекао да је грешка у точењу настала пре свега због необученог особља које је точило пиво. Иначе, цена велике кригле пива, од једног литра на прошлом „Октоберфесту“ била је између 12,60 и 13,80 евра, што је за 15,77 одсто више него 2019. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала