- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Медији: Игуману Данилу забрањен повратак у Црну Гору

© Sputnik / Небојша ПоповићМанастир Дајбабе у близини села по коме је добио име, код Подгорице
Манастир Дајбабе у близини села по коме је добио име, код Подгорице - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
Пратите нас
Игуману Манастира у Дајбабама архимандриту Данилу (Ишматову) забрањен је улазак у Црну Гору и он је враћен са граничног прелаза, пише портал подгоричког Дана позивајући се на незванична сазнања.
Према истим сазнањима Дана, на листи црногорског МУП-а забрањених улазака у Црну Гору је и протојереј ставрофор Велибор Џомић.
За сада није познато зашто је игуману Данилу забрањен улазак у Црну Гору, коју је напустио пре неколико дана, где је синоћ хтео да се врати, али му погранична полиција није дозволила.
Архимандрит магистар Данило (Ишматов) рођен је 7. маја 1962. године у Ижевску (Русија). Дипломирао је на Академији уметности у Москви 1990. године и на Православном Универзитету Св. Јована Богослова у Москви 2004. године, а магистрирао је на Богословском факултету у Београду 2008. године.
Замонашен је у Даниловском манастиру у Москви 1995. године. Био је игуман Белогорског манастира у Перму од 1998. године.
Након упокојења игумана Луке (Анића) постављен је за старешину Манастира Дајбабе 9. фебруара 2013.
Митрополит Амфилохије поставио га је за архимандрита у Цркви Светог Ђорђа у Подгорици 2014. године.
Дан наводи да је у Министарству унутрашњих послова одобрена листа са низом особа којима није дозвољен улазак у Црну Гору, а међу њима је и протојереј ставрофор др Велибор Џомић.
Џомић је био дугогодишњи парох подгорички, старешина Цркве Светог Ђорђа под Горицом, архијерејски намесник подгоричко-колашински и координатор Правног савета Митрополије црногорско-приморске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала