- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Мелони затражила мандат за премијера Италије, председник је позвао на разговор

© AFP 2023 / ANDREAS SOLAROЛидер Италијанске враће Ђорђа Мелони држи говор на завршном митингу своје партије у Напуљу 23. септембра.
Лидер Италијанске враће Ђорђа Мелони држи говор на завршном митингу своје партије у Напуљу 23. септембра. - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
Пратите нас
Ђорђа Мелони изјавила је данас да је њена десна коалиција затражила од италијанског председника Серђа Матареле да је именује за премијера Италије на основу победе на изборима 25. септембра.
„Спремни смо да формирамо нову владу у најкраћем року“, рекла је Мелони после консултација коалиције са Матарелом, објавили су италијански медији.
Италијански председник Серђо Матарела позвао је Ђорђу Мелони на разговор данас у 14.30 сати што је корак да она добије мандат да формира нову владу Италије, саопштио је кабинет италијанског председника.
У коалицији са странком Браћа Италије, чији је Мелонијева лидер су и Форца Италија бившег премијера Силвија Берлусконија, као и Лига Матеа Салвинија.
Мелони би касније данас могла да представи свој предлог за чланове новог кабинета и уколико Матарела то одобри, министри би могли да положе заклетву преко викенда.
Душан Пророковић - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
Подкаст
Зашто Европа скреће удесно | Пророк
Ђорђа Мелони - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СВЕТ
Политички потрес у Италији – неминован политички сукоб са Америком и ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала