- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски тенисер о скандалу у Напуљу за Спутњик: Избацили су ми ствари, играм на две различите подлоге

© Sputnik / Спутњик СрбијаНикола Ћаћић
Никола Ћаћић - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
Пратите нас
Тениски турнир у Напуљу није ни почео, а већ је било јасно да може да понесе „ласкаво признање“ најгорег турнира у години. Организатори од старта нижу пропусте, а на својој кожи је то осетио и Никола Ћаћић, најбољи српски дубл тенисер који је морао да промени чак три хотела. Никола је за Спутњик је открио детаље драме из Напуља.
Прелепа панорама из Напуља одушевљава самона први поглед, јер слика која стиже из италијанског града заправо уопште није пријатна.
Тениски терен поред мора и призор налик са разгледнице крије лошу организацију, небезбедне терене и третман професионалних тенисера који није запамћен у белом спорту.
Влага преко ноћи натапа тениски терен у Напуљу, због чега се од првог дана у том италијанском граду непрестано одлажу мечеви јер су терени толико клизави да нису безбедни за играче.

Три хотела од почетка турнира

Мечеви првог кола трајали су четири дана, али се испоставило да то није највећи проблем! Након што је Николас Барјентос, колумбијски тенисер открио да је избачен из хотела након што је стигао у исти после меча, Спутњик је контактирао Николу Ћаћић, српског тенисера, који је заједно са Колумбијцем тог дана стигао у хотел.
Никола је са Аијасамом Курешијем победио Барјентоса и Мигела Варелу, да би стигао у хотел где није затекао своје ствари.
Српски тенисер сазнао је да су његове ствари избачене из собе и остаљене у разним кесама.

„Лично сам се пребацивао три пута из једног у други хотел због недовољног броја соба. Постоји и мали број аутомобила, превоз се чекао по пола сата. Играо сам против Барјентоса исти дан када се то догодило и њему. Били смо у истој ситуацији, заједно смо се вратили у хотел. Дошао сам у собу и нема ствари. Питао сам где су ми ствари, а оне су биле по кесама. Све што се десило њему десило се и мени“, испричао је Никола кроз осмех иако и даље у неверици.

После меча и победе када је видео избачене ствари, изненађењима није било краја. Из хотела су ипак одлучили да српски тенисер ако жели може да остане код њих, што он наравно није прихватио након што је доживео такву непријатност.
„Најсмешније је да када смо стигли и видели избачене ствари рекли су нам да можда можемо да останемо у хотелу. На све то ми није стигла торба када сам долазио из Шпаније тако да ми дефинитивно ово није један од дражих турнира“, истакао је Ћаћић.

Турнир у Напуљу далеко од Напуља

Још већи апсурд Ћаћића је претходно дочекао по доласку на турнир када је сазнао да он уопште неће играти у Напуљу већ на 40 минута од града.
Српски тенисер имао је срећу у несрећи јер није играо на влажном терену где су се прекидали мечеви, али је играо на теренима где се играју квалификације, где нема публике и где је подлога потпуно другачија.
„Прекидање се углавном дешавало само на мечевима који се играју по мраку. Тада се направи велика влага, постане јако клизаво као да се игра на леду. Небезбедно је. Ја нисам играо на тим теренима, зато што се дубл игра на скроз другом месту. Дубл и мечеви квалификација играју се на 40 минута од Напуља. Нису имали довољан број терена, прва дава дана се играло само на једном терену, зато су одлучили да се дубл пребаци“, открио је српски тенисер.

„Професионализам“ Италијана

Други терен је направљен, али због одложених мечева Ћаћић ноћ пред меч није имао информацију на ком ће терену играти.
„У међувремену су направили други терен, први меч је на том терену је играо Ђере. Они још увек не знају да ли ћемо ми играти у Напуљу пошто покушавају на све начине да га пребаце тамо. У овом граду нема публике, ван града је. Само кад је Фоњини играо било је гледалаца, али нема трибина, нема услова да се одржи велики турнир. Суштина је да је подлога различита, као да играте на два различита турнира. Током турнира мењати подлогу је стварно невероватно, не знам да ли се некада десило нешто слично. Можда ми се догодило када сам имао 12 година и играо те турнире, на професионалном турниру никада. Неспремно су дочекали сваку ситуацију и изаов. Почев од терена преко хотела“, објаснио је Ћаћић.
Једина добра ствар целој ситуцији која је задесила најбољег српског дубл играча у Напуљу је чињеница да је он изузетно оптимистичан, насмејан и расположен и да га срамотне организација Италијана није пореметила.
„Има много горих ствари у животу. Можда смо ми тенисери размажени, не гледам на ово као на неки пакао. Гледам ово као изазов, ако се једном ово деси током целе године може да се заборави када се сетите лепих ствари“, истакао је Ћаћић.
Турнир у Напуљу види као добру прилику да задовољан заврши сезону.
„Тренутно немам фиксног партнера, али битно је да сам ја почео боље да играм у претходном периоду и да се оећам боље на терену. Стигле су и победе, одиграћу можда још два до три турнира, можда и челинџер чисто због мечева. Треба да будем задовољан на крају сезоне. Десиле су ми се лепе ствари, постао сам отац па сам прескочио неколико турнира да бих био са породицом“, закључио је Никола Ћаћић за Спутњик.
Поред тога што у Напуљу терени нису безбедни и на професионалне тенисере се гледа као на аматере , организатори су направили још један велики пропуст.
Андреас Сепи, италијански тенисер, открио је да ће се пензионисати и имао је жељу да у Напуљу одигра последњи меч, али организатори му нису дали специјалну позивницу.
Почело је од саботирања италијанског играча па је већ тада могло да буде постављено питање како ли ће тек бити третирани остали...
Никола Ћаћић и Аијасам Куреши меч другог кола у Напуљу против Адријана Манарина и Фабрис Мартина играју до 11 часова.
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
СПОРТ
Ђере није могао против хаоса – крај агоније у Напуљу
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
СПОРТ
Миша иде даље, Француз се предао на најконтроверзнијем турниру
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
СПОРТ
Србин после два дана борбе срушио Хрвата у Напуљу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала