- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рођен у Вашингтону, а ударио по Американцима: „Не знају чак ни где је Украјина“

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Уђи у базу фотографијаНиколас Хубер на этапе мирового тура по сноуборду Grand Prix De Russie 2019 в Москве
Николас Хубер на этапе мирового тура по сноуборду Grand Prix De Russie 2019 в Москве - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
Пратите нас
Двоструки олимпијски шампион Олимпијских игара 2014. у Сочију у сноуборду Вик Вајлд говорио је о односу Американаца према сукобу Русије и Украјине. Према речима спортисте, његови амерички пријатељи не разумеју ситуацију, јер их политика не занима.
Олимпијски шампион каже да Американци чак и не знају где је Украјина.
Иначе, Виктор Иван Вајлд је руски сноубордер, али је рођен у Сједињеним Америчким Државама, тачније у Вашингтону. И врло добро познаје Американце, са којима се често и дружи.

„Знате, већина мојих пријатеља живи у Америци... Најблаже речено, нису баш образовани у неким стварима. Тачније, не размишљају о ономе што их не занима. Оно што директно не утиче на њихове животе. Русија, Украјина – где је то уопште? За њих је све ово као сукоб на другој планети. Према томе, нема праве емпатије ни за једну страну“, рекао је Вајлд, преноси Спорт-Експрес.

Сноубордер је напоменуо да би, по његовом мишљењу, САД и Русија прво требало да се позабаве решавањем проблема унутар своје земље.
Мик Шумахер - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
СПОРТ
Американци срљају без циља – проблем је био млади Рус, а сада и Шумахеров син: „Губимо новац!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала