- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црногорски министар Адријан Вуксановић поднео оставку

© Фото : YouTube/PRVA Crna Gora, snimak sa ekrana,Адријан Вуксановић
Адријан Вуксановић - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
Пратите нас
Министар без портфеља и председник Хрватске грађанске иницијативе (ХГИ) Адријан Вуксановић поднео је оставку на место министра у Влади Црне Горе, јављају црногорски медији.
Оставка је уследила као реакција на, како је рекао, нелегалне смене министара одбране и спољних послова Рашка Коњевића и Ранка Кривокапића на синоћној седници Скупштине.
„Сматрам да је мотив за смену министара у већ смењеној Влади постављање спомен плоче у Морињу, а да су узроци много дубљи, али и очигледни - Коњевић и Кривокапић смењени су јер бране интересе Црне Горе и заступају фундаменталне вредности на којима почива њена државност“, рекао је Вуксановић.
Он је оценио да су ти интереси уједно и интереси хрватске заједнице у Црној Гори.
„Стога би мој останак у Влади, па и у техничком мандату, био компромитација и изневеравање вредности за које се ХГИ и ја боримо све ове године. У свести су ми сви они слободоумни људи који су деведесетих година дигли глас против агресије на Републику Хрватску и клицали „Опрости нам Дубровниче““, истакао је Вуксановић, преноси РТЦГ.
Додао је да је његова оставка „дуг према тим храбрим Црногоркама и Црногорцима, као и према свим грађанима који су сањали слободну и самосталну, грађанску и демократску Црну Гору у ЕУ и НАТО“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала