- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Додик са Мећавника послао поруку Западу /видео, фото/

© Sputnik / Дејан СимићМилорад Додик и Емир Кустурица у Дрвенграду
Милорад Додик и Емир Кустурица у Дрвенграду - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
Пратите нас
У ненормалним временима све што је нормално поприма неке друге акценте, па је тако и са концертом прослављеног руског пијанисте Бориса Березовског, поручио је са Мећавника Милорад Додик, доскорашњи српски члан Председништва БиХ и лидер СНСД.
Додик је стигао на Мећавник где се одржава фестивал „Кустендорф Класик“ на коме ће вечерас на ступити Березовски који важи за једног од највећих виртуоза данашњице.
Додик је пред концерт легендарног уметника у етносело стигао хеликоптером, где га је дочекао наш чувени режисер Емир Кустурица, традиционално уз хлеб и со и ракију.
© Sputnik / Дејан СимићДодик по Доласку на "Кустендорф класик" у друштву Емира Кустурице и Љубинке Милинчић
Додик по Доласку на Кустендорф класик у друштву Емира Кустурице и Љубинке Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
Додик по Доласку на "Кустендорф класик" у друштву Емира Кустурице и Љубинке Милинчић
На питање да ли додатну тежину данашњем догађају даје то што наступа руски пијаниста и то у времену кад се отказује све што је руско, Додик каже за Спутњик да је сасвим је нормално одржавати овакве манифестације и фестивале.
„У данашње време кад читав Запад Русима, и уметницима, широм Европе и света тзв. западног света покушава да забрани исказивање уметничких вредности веома је важно што смо данас овде на овом месту и што имамо прилику да присуствујемо овом важном концерту. Изражавам задовољство чињеницом да сам стигао на позив мог великог пријатеља Емира Кустурице“, рекао је Додик.
На фестивалу „Кустендорф класик“ који се одржава у оквиру пројекта руско-српског програма социјалних иницијатива „Заједно“ у реализацији компанија „Гаспром њефт“, поред Березовског наступају и млади таленти из Србије, пијанисти Андреј и Никола Благовчанин из београдске музичке школе „Мокрањац“, а такође Пјевачка дружина Светлане Спајић.
© Sputnik / Дејан СимићДодик са Кустурицом по доласку на "Кустендорф класик"
Додик са Кустурицом по доласку на Кустендорф класик - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
Додик са Кустурицом по доласку на "Кустендорф класик"
Као један од највећих страних инвеститора у Србији, компанија „Гаспром њефт“ више од 12 година пружа подршку пројектима из области културе, образовања и очувања историјског наслеђа двеју земаља.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
РЕГИОН
Додик о изборима у БиХ: Ми смо победили, све остало су спекулације /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала