- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Теме суицида кроз лична искуства: Изложба фотографија Нине Ђурђевић

© Фото : Нина ЂурђевићИзложба фотографија "Одлучна" Нине Ђурђевић
Изложба фотографија Одлучна Нине Ђурђевић - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
Пратите нас
У оквиру уметничког пројекта „Одлучна“ визуелне уметнице Нине Ђурђевић, у Градској галерији Културног центра Град, у понедељак, 24. октобра биће отворена самостална изложба фотографија, у оквиру које је ауторка, кроз лична и интимна искуства, истраживала теме суицида и његове превенције.
Ауторка пројекта фотографисала је особе које су преживеле покушај самоубиства и које су биле у стању о свом искуству говорити јавно, а портретисање је прављено на самом месту где је покушај суицида изведен.
Након отварања изложбе у понедељак у 20 часова, у уторак, 25.октобра од 19 сати биће одржан разговор о превенцији суицида, о искуствима, о оном најдубљем у човеку, али и о уметничком изразу који прати ове теме.
© Фото : Нина ЂурђевићИзложба фотографија "Одлучна" Нине Ђурђевић
Изложба фотографија Одлучна Нине Ђурђевић - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
Изложба фотографија "Одлучна" Нине Ђурђевић
У разговору ће поред ауторке изложбе Нине Ђурђевић учествовати и Славица Ранисављев Ковачев, психолог и волонтерка Центра Срце и Горан Стојчетовић, уметник и председник удружења „Арт Брут“, након чега ће бити организован мини-концерт бенда Љубичице, инди-поп састава који чине браћа Петар (вокал, гитара, труба) и Вук (вокал, бас) Стевановић.
Иначе, Нина Ђурђевић рођена је 8. марта 1980. у Брежицама, Словенија. Завршила је Академију драмске умјетности у Загребу. Редовно излаже од 1998. године и до сада је излагала на преко четрдесет колективних и самосталних изложби.
Изложба ће бити отворена до 6.новембра, а врата КЦ Града биће отворена за посетиоце свакодневно од 16 до 21 час.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала