- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ердоган: Турска постаје гасно чвориште на које рачунају у иностранству

© Sputnik / Лола ЂорђевићРеџеп Тајип Ердоган
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
Турска се претвара у велико гасно чвориште, на које рачунају у иностранству, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.
Ердоган је критиковао противнике Анкаре који траже да Турска одустане од уравнотежене политике у вези с украјинском кризом.
Турски лидер је навео да би одустајање од дијалога с једном од сукобљених страна Турску поставио у исти низ с европским државама које данас преживљавају енергетску кризу.
„Избалансирана политика Турске изазвала је одобравање широм света. Када бисмо се освртали на критике, данас бисмо, као и Европљани, морали да мислимо о томе како да преживимо предстојећу зиму. Ипак, Анкара је кренула другим путем и проблема с гасом немамо“, рекао је Ердоган, а преноси агенција „Анадолија“.
Председник Русије Владимир Путин саопштио је пре пар недеља да би Русија могла да премести транзит гаса са „Северних токова“ у регион Црног мора и Турску. Руски лидер је о тој идеји разговарао с Ердоганом, а двојица лидера су потом наложила да се детаљно и брзо размотри то питање.
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
РУСИЈА
Ердоган: Договорио сам се са Путином о стварању гасног чворишта у Турској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала