- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јавор „заљуљао“ Хумску – Гојковић однео бод у Ивањицу

© Фото: ФК ПартизанПартизан - Јавор, Суперлига
Партизан - Јавор, Суперлига - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
Фудбалери Партизана изгубили су још два бода у шампионској трци. Гордан Петрић је пре меча упозоравао играче на опрез да им се не би поновио „Љуљај, Јаворе“, али узалуд... Ивањичани су однели бод из Хумске (3:3) поготком Луке Гојковића у 88. минуту.
Од старта меча је мирисало на сензацију, посебно када је у шестом минуту Лазар Николић прелепим голом донео гостима предност. Ипак, радост гостију трајала је релтивно кратко јер је у 11. минуту после сјајне лопте Натхо поравнао на 1:1.
Црно-бели су наставили да нападају и награда је стигла у 25. минуту. Дијабате је сјајно заврнуо лопту а петерац, а тамо Урошевић главом сјајно матирао голмана гостију Вулића за 2:1.
Могли су црно-бели и до убедљивијег резултата, али нису успели прилике да искористе Мениг, Дијабате и Филиповић. Гости су имали још једну шансу до краја првог дела, Гигић је шутирао, али лопта је завршила у корнеру.
Почетак другог полувремена апсолутно је припао Партизану. Партизан је у првих 15 минута имао велике прилике преко Урошевића, Вујачића и Живковића који је погодио пречку.
Имали су и гости неке прилике преко Ђукића и Луковића али на правом месту је био голман Партизана. Иницијатива домаћих исплатила се у 64. минуту, када је стрелац био Живковић. Центрирао је Натхо и ударцем главом Живковић пребацио Вулића за 3:1.
Три минута касније видели смо феноменалну акцију Партизана, Натхо је проиграо Урошевића, капитен црно-белих центрирао с бока, на лопту је натрчао Рикардо, шутирао главом, али лопта је отишла поред гола.
У 71. минуту игре, Јавор је стигао до пенала, а Петар Гигић је био сигуран са беле тачке за 3:2.
Минут касније велика шанса за Рикарда, шутирао је са 11 метара, право у Вулића, који је скренуо лопту у корнер. Партизан је наставио са нападаима па је у 77. минуту још једном Марко Живковић био у шанси. Поново након Натховог центаршута, само што је сада шутирао ногом, а голма гостију одбранио.
У 88. минуту велики шок у Хумској. Спретни Гојковић се искрао чуварима и казнио све промашаје Партизана доневши изједначење Јавору - 3:3.
Судија је утакмицу продужио још четири минута, а до краја није било великих прилика. Партизан је овим киксом остао на седам бодова заостатка за лидером Црвеном звездом на табели Суперлиге.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала