- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Застава Србије међу три најсјајније – невероватан осећај!“

© Фото : ЕУБЦЈелена Јанићијевић
Јелена Јанићијевић - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
Невероватан је осећај видети заставу своје земље на Европском првенству међу три најсјајнија одличја, још је невероватније да примим честитке директно од министра спорта и председника државе, изјавила је српска боксерка Јелена Јанићијевић.
Она је на Европском првенству у Будви освојила бронзану медаљу у категорији до 66 кг и постала прва српска боксерка са одличјем на Европским шампионатима.
„Навикла сам да председник Боксерског савеза Србије и цела управа буду поред мог ринга све време, били су и овај пут на оба моја меча, подржавали ме и хвала им на томе“, изјавила је Јанићијевићева, а пренео Боксерски савез.
Она се претходне четири године такмичила у профи боксу, актуелна је шампионка Европе и четврта на свету.
„Марта ове године освојила сам ЕБУ европску титулу и колико знам и имамо информације са наших простора ову титулу је имао само Марјан Бенеш. Олимпијски бокс у коме сам сад освојила европску бронзу је нешто сасвим другачије. Формат три минута по три рунде са знатно другачијим правилима бодовања, тај мањи број рунди даје мање прилика да се мења стратегија и мање да се надмудрује са противничким тимом. Осећам да у наредних годину дана кроз циклус квалификационих турнира за Олимпијске игре могу још боље да се адаптирам и зарадим место на Олимпијским играма у Паризу 2024, а за даље ћемо видети“, истакла је Јанићијевићева.
Светско првенство у боксу - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
СПОРТ
Јелена је Србији донела историјску медаљу на ЕП
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала