- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Горан Шарић: Хрвати увек на погрешној страни, Срби их овог пута неће пребацити у победнике

© Sputnik / Спутњик СрбијаМаша Радовић и Горан Шарић
Маша Радовић и Горан Шарић - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
И у Првом светском рату и у Другом светском рату сценарио је увек био исти. Хрвати су непогрешиво бирали погрешну страну. А онда би их Срби у задњи час вадили из табора поражених и пребацивали у табор победника. Питање да ли ће то бити сада, мислим да неће, каже за Спутњик Горан Шарић.
Гостујући у емисији „Маша и ...“ историчар и теолог осврнуо се на вест да ће Хрватска обучавати украјинске војнике.
„Милановић, као врховни заповедник војске, је рекао да је против обуке украјинских војника у Хрватској. А и ако дођу, не знам шта могу да науче. Не знам која је то нека славна војничка хрватска традиција, па ће они да их обучавају. Они су у Авганистану углавном служили као помоћне јединице помоћних јединица од помоћних јединица логистике“, поручује Шарић.
На питање којој историјској епохи је најсличнији тренутак у којем живимо, наш саговорник подсећа на пропаст Римског царства.
„Једина разлика је у томе што Римљани нису имали нуклеарно оружје. Проблем Запада је што он са нуклеарним оружјем може да уништи цео свет. Тада сте имали падине Рима пуне лешева нерођене деце, тада сте имали тадашњи ЛГБТ+ начин живота који се сматрао нечим најбољим у цивилизацији, тада сте имали перверзне римске сенаторе којима су проститутке, односно старлете, одређивале... Тако је било у Риму, тако је и данас“, закључује он.
Горан Шарић је открио и зашто је од свих чланица ЕУ баш Хрватска била почаствована посетом беспилотне НН летилице, како гледа на забрану руских медија на Западу али и зашто га Владимир Зеленски подсећа на Хитлера.

О емисији „Маша и ...“

„Маша и ...“ је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовић у форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
 - Sputnik Србија
▶️ Ауторске емисије, ексклузивне интервјуе и анализе горућих питања у продукцији Спутњика пратите у рубрици „Подкаст“
28 Април, 19:00
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала