- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Две бронзе за српске џудисте

© AP Photo / Vincent ThianНемања Мајдов (горе) у борби против Едуарта Трипела на Олимпијским играма
Немања Мајдов (горе) у борби против Едуарта Трипела на Олимпијским играма - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
Српски џудисти Немања Мајдов и Александар Кукољ окитили су се бронзаним медаљама у конкуренцији до 90 и 100 килограма на гренд слему у Абу Дабију.
Мајдов је у првом колу са 10:0 победио Кинеза Ки Хана. Затим је Немца Мартина Матијаса савладао је у другом колу такође максималним резултатом, као и Џахангира Маџидова из Таџикистана у трећем.
У полуфиналу Грузијац Бека Гвиниашвили је пронашао решење за Мајдова, а то је за српског џудисти значило борбу за бронзану медаљу коју је и освојио у дуелу са Казахстанцем Дидаром Камзом.
Александар Кукољ је и на гренд слему у Емиратима још једном показао да је борац врхунског ранга. Из Абу Дабија се враћа са бронзом освојеном у тежинској дивизији до 100 килограма.
После првог кола у коме је био слободан, Кукољ је у другом са два вазарија савладао Хрвата Марка Кумрића, затим ипоном Француза Алехандра Идира да би га у четвртфиналу савладао одлични Николос Шеразадшвили (Шпанија).
У првом колу репасажа Кукољ није дозволио изненађење, Данца Матијаса Мадсена као и Румуна Ешли Гонзалеса савладао је максималним резултатом (10:0) што му је донело још једно важно одличје на међународној спортској сцени.
Немањи Мајдову и Александру Кукољу медаље освојене у Абу Дабију донели су и изузетно важне бодове за освајање олимпијске норме.
Немања Мајдов (горе) у борби против Едуарта Трипела на Олимпијским играма - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
СПОРТ
Забрана и за руске џудисте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала