Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Почиње 65. Сајам књига у Београду

© Sputnik / Дејана ВуковићСајамска улица некада пуна посетилаца
Сајамска улица некада пуна посетилаца - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
Највећа светковина књига на Балкану, међународни Сајам књига у Београду, отвара се данас у 18 часова.
Јубиларни 65. сусрет књиге и читалаца, после две године пандемијске паузе, одиграва се на истом месту – у сајамским халама и у традиционалном термину – у последњој седмици октобра. Земља почасни гост ове године је Румунија.
Манифестацију ће вечерас у Хали 2 свечано отворити драмски писац и академик Душан Ковачевић, председник Одбора Међународног београдског сајма књига, и Мирче Динеску, румунски песник, писац, новинар и бизнисмен.
Уз учешће више од 400 излагачa током осам сајамских дана поштоваоци књижевности моћи ће на једном месту да сагледају целокупну овогодишњу издавачку продукцију и да, уз сајамске попусте, купе књиге.
Програм овогодишњег Сајма књига одвија се у седам целина у којима се разговара о савременој књижевности и издаваштву, књижевној теорији и критици, уређивању и опреми књига, о медијском односу према књизи. „Пишем, дакле постојим“, „Дијалози“, „Време памћења“, „Мислити о књизи“, „Књига ће спасити свет“ називи су неких од њих.
Сајам ће трибинама и изложбама обележити и годишњице рођења писаца Васка Попе, Борислава Пекића, Борислава Михаиловића Михиза, Жозеа Сарамага...
За школски дан који се, као и сваке године, одржава четвртком, издавачи припремају посебне програме намењене школарцима, али и њиховим учитељима и предавачима. Сајам књига прати и Сајам образовања и наставних средстава који се одржава у истом термину.
На 65. Међународном београдском сајму књига учествују и издавачи из Црне Горе, Хрватске,(Република Српске, Италије, Мађарске, Немачке, Белорусије, Русије, Кине, Ирана, Швајцарске, Марока, Египта, Индије и Пољске.
Цена појединачних улазница на 65. Међународном београдском сајму књига је 300 динара, а колективна улазница 200 динара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала