- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски експерт: Кина ће остати острво стабилности у свету

© AFP 2023 / Ed JonesВојник испред Дома народа у Пекингу током конгреса Комунистичке партије Кине
Војник испред  Дома народа у Пекингу током конгреса Комунистичке партије Кине - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
Реизбор Си Ђинпинга за председника Комунистичке партије Кине карактерише Кину као острво стабилности у турбулентном периоду светске историје, изјавио је за Спутњик заменик председника Руско-кинеског друштва Сергеј Санакојев.
„Реизбор Си Ђинпинга говори о томе да Кина данас, уз сав свој брзи развој, остаје острво стабилности које, фактички, спречава свет да врши неке непромишљене акције или да стрмоглаво иде ка дну“, рекао је Санакојев.
Према његовим речима, за десет година владавине Си Ђинпинга је стабилизован развој Кине.
Што се тиче руско-кинеских односа, руски експерт је навео, да су односи Русије и Кине образац односа новог типа за све државе. Овај однос има позитивну агенду, засновану на пријатељству и сарадњи која улази у нову еру.
„Иако нам замерају да још нисмо постигли неки савезнички однос, ја верујем да смо га прерасли. Наши односи су већ много даље отишли и сигуран сам да ћемо поновним избором председника Си Ђипинга у истом правцу ојачати наше везе“, закључио је он.
У Пекингу је 22. октобра завршен 20. конгрес Комунистичке партије Кине, који се одржава на сваких пет година и на коме је председнику Кине Си Ђинпингу формално поверен трећи мандат на месту генералног секретара Комунистичке партије.
На пленуму је изабран нови састав Политбироа и сталног комитета Политбироа, који ће управљати земљом у наредних пет година и доносити најважније одлуке о даљем развоју странке и земље.
Обележавање Дана државности Кине - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
СВЕТ
Си поново генерални секретар КП Кине: Остварили смо два чуда /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала