Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Обраћање председника СНС Александра Вучића на седници Главног одбора

© Tanjug / TARA RADOVANOVICИзборна скупштина Српске напредне странке
Изборна скупштина Српске напредне странке - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
Седница Главног одбора Српске напредне странке почела је данас у 11 сати, у МТС дворани, а чланови тог тела одлучиваће о предлогу Председништва странке за кадровска решења у будућој влади. На почетку седнице обраћа се председник Александар Вучић.Седници Главног одбора претходила је седница Председништва СНС, која је завршена нешто пре 11 сати.
"Управо смо завршили седницу Председништва, на којој смо разменили мишљења. Нећу да говорим превише о политичкој ситуацију сем у неколико реченица. Када смо преузели власт тамо 2012. године, а не мислим да је власт ружна реч иако се претворила у ружну реч. То је лепа реч. Променили смо Србију и много тога добро урадили", започео је Вучић.
"Разговарали смо о актуелној политичкој ситуацији, саставу нове владе и ономе што је за нас од пресудног значаја", рекао је Вучић.
"Председништво је прихватило предлог Ане Брнабић о саставу новог кабинета ", рекао је Вучић.
"Чак 55 одсто су жене. Рекао сам вам да се надам да наша странка никада неће постати нека од оних жутих странака, које су постале бизнис политичке организације.
Он је истакао да је поносан на неке од чланова владе, али и на друге који неће бити у новом саставу. Посебно је нагласио важност функције Марка Ђурића.
"Биће притисци по питању спољне политике. Нико не жели да разуме нашу позицију, а зашто? Чим би је неко разумео то значи да наша позиција није добра. Имамо поделу у Србији. Самостално доносимо одлуке, без спољних фактора и без тајкуна који никада неће одлучивати о будућности Србије. Сви ти притисци биће само тежи. Ми код једног дела међународне заједница будимо нечисту савест због свега што су нам урадили и они ће гледати да ту своју нечисту савест оперу кроз договор Београда и Приштине. Не може договор да буде ви Срби ћете изгубити све. Нисте више у могућности да нас понижавате као што сте нас понижавали деценијама. Суштина наше политике је слободна, независна Србија. Некада ћемо доносити одлуке које боле, али увек ћемо их сами доносити", нагласио је Вучић.
Осврнуо се и на руско украјински сукоб, наводећи да је довољно видети са којим снагама Руси улазе у Украјину и да су Американци довели своју најбољу јединицу на свету у Румунију, близу границе са Украјином и да је онда јасно шта се спрема, било да ће доћи до директног судара или не.
"Јасно вам је да попуштања нема и како ће то да иде. Јасно је како ће да се одражава на нашу земљу. И управо зато нам је потребна стабилност и јединство што је могуће више", рекао је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала