- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Забележено више мањих инцидената и неправилности

© Tanjug / ZORAN ZESTICНикшић
Никшић - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
Милена Гвозденовић из ЦДТ-а је саопштила да је испред бирачког места 60 у Подгорици била окупљена група мушкараца који су вређали, викали и позивали грађане за кога да гласају.
„Бирачко место су обишли и представници полиције и све је завршено без привођења“, казала је Гвозденовић.
Из Грађанског покрета УРА саопштили су да је стални члан Бирачког одбора на бирачком месту број 21 употребљавао телефон на коме је уписивао имена гласача који су изашли на изборе.
У Покрету Преокрет наглашавају да су у главном граду уочене неправилности са неколико бирачких места.
На бирачком месту бр. 2 (Дом здравља Блок 5), како тврде, опуномоћеном представнику Преокрета у проширеном саставу бирачког одбора није дозвољен приступ.
Портпарол ДПС-а Милош Николић је на свом Фејсбук профилу написао да је прећено њиховим члановима у подгоричком насељу Коник.
Неправилности су забележене у Загоричу гдје је залепљен пропагандни материјал на удаљености мањој од 100 метара од бирачког места, што је у супротности са законом, казала је Милица Ковачевић из ЦДТ-а. Једном бирачу је омогућено да гласа са истеклим пасошем, а затим је на једном бирачком месту бирачки одбор је био у непотпуном саставу приликом отварања.
„Председник одбора се појавио тек након девет сати и овај проблем имали смо на више места“, казала је Ковачевић.
Казала је и да на једном месту није била прописно запечаћена гласачка кутија, а забележени су и случајеви јавног гласања.
Истакла је да у Бијелом Пољу пре гласања није показана празна гласачка кутија, није испуњен контролни лист. Гласно су изговорена имена бирача, а повређена је и тајност гласања.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала