Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић: Имамо заиста јака имена у Влади, бранићемо наше националне интересе

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседница Владе Републике Србије Ана Брнабић
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Пратите нас
Мандатарка за састав нове владе Србије Ана Брнабић изјавила је да ће влада бити просрпска, која ће првенствено бранити српске националне интересе.
"Имамо заиста јака имена у влади, веома стручне људе и још једном су се показале две ствари, а прва је да је то просрпска влада. Нема ту ни лево ни десно, ни истока, ни запада, ни севера ни југа. То је влада која се бави и брани наше националне интересе", рекла је Брнабић.
Додала је да је СНС, као окосница ове владе, показала да јој нису важне функције и фотеље и да ће да уступи важна места људима за које мисли да могу "још више да повуку, да донесу нову енергију и идеје и да ће странка стати иза тих људи чак и када нису њени чланови".
Коментаришући критике о томе зашто се чекао крајњи рок да се формира влада, односно да се сазнају кандидати за министре, Брнабић је рекла да је влада која је у техничком мандату и даље влада која обавља све послове важне за грађане, те да је све у складу са уставним роковима.
"Од када су одржани избори до данас је практично почео трећи светски рат. Нису уобичајене околности, ми смо имали сигурну, стабилну већину у скупштини и било је важније и паметније да се припремамо за зиму", рекла је Брнабић и додала да је то одговорно вођење државе.
Говорећи о новим министарсвима навела је да је Министарство за унутрашњу и спољну трговину изузетно потребно у овом тренутку као самостално министарство.
"То министарство ће се бавити ценама, трговином, трговинским маржама, робним резервама и свим оним што је неопходно на дневној основи да се боримо да би обезбедили да наша земља и народ прођемо кроз ову кризу на начин како смо прошли и кроз пандемију корона вируса, да изађемо ипак јачи", рекла је Брнабић на телевизији Пинк.
Коментаришући то што је за министра за људска и мањинска права предложен Томислав Жигманов, Брнабић је рекла да јој је драго што је он приватио ту понуду.
"Мислим да је то добар сигнал. Ми свакако, ако погледате по критеријумима и Савета Европе и неких других међународних организација, већ јесмо земља која је у врху европске листе по поштовању мањинских права. Ово је само још један корак у том правцу тако да мислим да ће то бити добро", рекла је Брнабић.
 Влада Републике Србије - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
СРБИЈА
Вучић објавио предлог састава нове владе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала