- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Бисери Велетанлић признање за животно дело

© Фото : Youtube/Orkestar Impresija/PrintscreenБисера Велетанлић
Бисера Велетанлић - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Пратите нас
Певачица Бисера Велетанлић добитник је признања за животно дело, које уручује Удружења музичара џез, рок и забавне музике. Чувеној џез певачици и интерпретаторки забавне музике признање ће бити додељено на Петој годишњој додели награда ГОДУМ, у среду у 26.октобра у 20 часова, у Установи културе "Вук".
Добитница награде Бисера Велетанлић је једно од највећих имена домаће шлагеристике и звезда домаћих фестивала од првих наступа са сестром Сенком до данас. У богатој музичкој каријери снимила је велики број незаборавних мелодија, које су обележиле једно време и више генерација.
Поред награде за животно дело, Удружење ће доделити и признање за рок музику, бенду "Партибрејкерси". Нагрда за поп жанр иде у руке најпопуларније музичарка године у Србији и региону, Ане Ðурић Констракте. Као највећа „међународна џез атракција“ лауреат је саставу "Eyot".
Повеље за посебан допринос музичкој и културној сцени биће додељене музичарима, новинарима и људима из других професија који су учинили да домаћа сцена добије заслужено место у јавности.
Удружење ће се на пригодан начин опростити и од великих имена која су нас у претходној години нажалост заувек напустила, Корнелија Ковача, Милорад Џмерковића и Игора Старовића.
На манифестацији ће наступити и неки од добитника, а награде ће им доделити прошлогодишњи лауреати, Ана Станић, Срђан Гојковић Гиле и Јован Маљоковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала