Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

ЕКСКЛУЗИВНО Ивица Дачић открива коју ће позицију Србије бранити као нови шеф дипломатије

© Tanjug / RADE PRELICИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Пратите нас
Ексклузивно
Част ми је да будем министар иностраних послова у влади која ће водити независну, самосталну, српску политику, каже за Спутњик Ивица Дачић, лидер СПС, дан пошто је и званично предложен за новог министра иностраних послова Србије у трећој влади Ане Брнабић.
Дачић нам открива да нема никакву дилему којим ће путем ићи Србија у наредном периоду, када је у питању њена спољна политика:
“У тешком времену кад многи од Србије захтевају да се определи између сукобљених страна, наш историјски задатак је да докажемо и покажемо да смо се одавно већ определили - за Србију, каже нам нови-стари и будући министар спољних послова!
Поводом јавне дилеме, којој се “страни света” окренути и “ком царству приволети”, Дачић је одлучан:

“Очекујем да наставимо одговорну и јасну спољну политику која неће тражити непријатеље ни на једној страни света већ ће на свим странама тражити и проналазити само пријатеље”.

Коначно, за Спутњик, будући шеф дипломатије и лидер СПС износи предвиђање:
“Очекују нас велики изазови да одбранимо нашу, српску позицију у овој непредвидивој епохи али сам сигуран да ћемо задржати курс који је у најбољем интересу земље и који подражава огромна већина грађана Србије. Спреман сам да дам пун допринос тој политици наше земље”, закључио је Ивица Дачић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала