- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Енергетски планови Србије: Зелени пут ЕПС-а | Енергија Спутњика

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICТермоелектрана у Костолцу
Термоелектрана у Костолцу - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Пратите нас
Тема данашње „Енергије Спутњика“ је Зелени пут ЕПС-а, документ који су припремили експерти Електропривреде Србије. Укупна енергија којом ће ЕПС располагати у периоду до 2035. треба да буде довољна да покрије пројектоване потребе за електричном енергијом у Србији.
У документу се посебно разматра сопствена производња ЕПС-а, енергија произведена из капацитета обновљивих извора енергије (ОИЕ) ван ЕПС-а (у систему фид ин тарифа), као и капацитети који ће бити дефинисани уговорима о куповини електричне енергије (ППА) за откуп електричне енергије из нових ОИЕ ван ЕПС.
Приоритет је да се обезбеде ресурси за производњу електричне енергије, како би се дошло до енергетске независности земље и да се осмисли како ће се њима располагати. Поред изградње нових капацитета, кључно је да ЕПС смањи емисију угљен-диоксида.
О томе колико су ови планови реални у емисији „Енергија Спутњика“ разговарају Јелица Путниковић и њен гост – др Владимир Шиљкут, саветник генералног директора ЈП ЕПС за пословни систем.
Енергија Спутњика, 24.10.2022.

О емисији „Енергија Спутњика“

Енергија Спутњика“ је емисија портала и радија Спутњик коју води Јелица Путниковић, стручњак за енергетику.
Теме су махом везане за енергетику и економију, локалног и глобалног карактера, а гости су стручњаци у својим пољима. Емитује се сваког понедељка у 21.00.
 - Sputnik Србија
▶️ Ауторске емисије, ексклузивне интервјуе и анализе горућих питања у продукцији Спутњика пратите у рубрици „Подкаст“
28 Април, 19:00
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала