- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Амерички „тастер“, реакција Украјине и скандалозан атак на Иран

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Уђи у базу фотографијаИрански репрезентативци на тренингу у Москви
Ирански репрезентативци на тренингу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Пратите нас
Управа украјинског Фудбалског клуба Шахтјор из Доњецка, упутила је захтев Међународној фудбалској федерацији (ФИФА) да Иран буде суспендован из учешћа на предстојећем Светском првенству у Катару.
Директор Шахтјора Сергеј Палкин је оптужио Иран за учешће у војним активностима у Украјини и позвао је ФИФА да ту земљу одмах избаци са Мундијала.
Према његовим речима, избацивање Ирана би била историјски и политички оправдана одлука, а све након што је из политичког врха САД стигла тврдња да постоје докази да иранске снаге учествују у дешавањима на Криму и да подржавају руске снаге.
Уз све, он је истакао да би место Ирана требало да заузме Украјина?!
„Упражњено место би попунила репрезентација Украјине, која је показала да је вредна учешћа на Мундијалу. Ова одлука је историјски и спортски праведна. Позивам све да се придруже притиску на фудбалску бирократију. Доста је са понављањем грешака из 2018. са Светског првенства у Русији, кријући се иза испразних теза о не мешању политике и спорта“, истакао је Палкин.
Вреди истаћи, Русија и Иран су негирале наводе које је изнео шеф украјинске обавештајне службе Кирил Буданов да су руске снаге користиле дронове иранске производње.
Подсетимо, Иран ће на Мундијалу играти у Групи Б са Енглеском, Велсом и Америком.
О потенцијалним дешавањима на Светском првенству недавно је у емисији Миљанов корнер говорио бивши фудбалер Милан Пуровић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала